Dél-budai közéleti kavicsok

Orbán Viktor bohócot csinált Budafok-Tétény közgyűléséből!

2016. február 23. - dunakavicsok

Orbán Viktor bohócot csinált Budafok-Tétény közgyűléséből!

Sajtóközlemény

 

Alig két hete (2016. február 4.), hogy Budafok-Tétény képviselő-testülete, Szepesfalvy Anna alpolgármester előterjesztésében tárgyalta az „Javaslat az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta ügyében való állásfoglalásra” tárgyú előterjesztést, melynek eredményeként az alábbi határozatot el is fogadta Budafok-Tétény képviselő-testületének 10 jelenlévő fideszes képviselője a Jobbik és a Budafok-Tétény Baráti Körök képviselőjének támogatásával:

csatlakozik a Magyar Kormány azon törekvéséhez, mely az ország jövőjét meghatározó, az Európai Unió által kezdeményezett kötelező betelepítési kvóta megvalósítását kívánja megakadályozni. Elutasítja, hogy Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület és Magyarország egész területére akaratunkkal ellentétesen, a világ bármely részéről betelepítéseket hajtsanak végre.”

Mára kiderült, hogy Orbán Viktor – nagyon helyesen – viszont aláírta a menekültek kvóták szerinti elosztását.

Mindamellett, hogy személy szerint üdvözlöm Orbán Viktor döntését, kerületünk közgyűlése lehetetlen helyzetbe került, hiszen a rapid módon elfogadott testületi határozat gyökeresen ellentétes a miniszterelnök múlt heti lépésével.

Nem tudom, hogy a Fidesz támogatói, az utcákon, a kvóta ellen hónapok óta aláírást gyűjtő aktivisták, és maga Szepesfalvy Anna alpolgármester - aki az amúgy gyalázatos előterjesztést frakciótársaival közösen jegyzi, - mindezt hogyan élik meg, de azt tudom, hogy tűrhetetlen, hogy Orbán Viktor – már elnézést a kifejezésért – bolondot csináljon egy települési közgyűlésből!

Ezért elvárom Karsay Ferenc polgármester úrtól, hogy a nemtelen helyzetet haladéktalanul oldja fel!

  • A februári állásfoglaláshoz hasonlóan, a soron következő képviselő-testületi ülésen fogadjon el Budafok-Tétény közgyűlése egy újabb határozatot, melyben visszavonja februári állásfoglalását, és egyben üdvözli Orbán Viktornak a betelepítési kvóták ügyében hozott ésszerű döntését.
  • Amennyiben polgármester úr továbbra is ragaszkodik a betelepítési kvóták ügyében hozott testületi határozathoz, úgy Budafok-Tétény képviselői határozatban szólítsák fel Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot városunk közgyűlésétől, és a továbbiakban tartózkodjon tőle, hogy politikai céljai, permanens „szabadságharca” legitimálására Budafok-Tétény képviselő-testületét használja fel!  

Budafok-Tétény, 2016. február 22.

Perlai Zoltán

önkormányzati képviselő

Demokratikus Koalíció

A bejegyzés trackback címe:

https://dunakavics.blog.hu/api/trackback/id/tr48413144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása